Een Ontmoeting met Radio Blauwe Piraat: Een Trip Down Memory Lane

Vandaag wil ik graag mijn recente ervaring delen met de ontvangst van Radio Blauwe Piraat, een radiozender uit de omgeving van Nieuwleusen, Nederland. Het was een bijzondere en nostalgische moment toen ik hun signaal oppikte op de middengolf frequentie van 765 kHz. Het begon allemaal met een prachtige plaat uit de zeezender periode, gespeeld door het Les Leeds Orchestra en genaamd “Man of Action”. Deze muziekstijl bracht me direct terug naar die gouden jaren van de radio. Het was fascinerend om te weten dat Radio Blauwe Piraat werkt met een zendvermogen van 120 watt (480 watt PEP). Met zo’n kracht kon hun signaal wijd en zijd worden ontvangen. Ze draaiden voornamelijk Nederlandse volksmuziek, afgewisseld met enkele prachtige gouwe ouwe hits zoals Creedence Clearwater Revival.

Ik heb de ontvangst van Radio Blauwe Piraat ervaren met behulp van de Icom-7610 en een kortegolfantenne. Mijn dipool antenne was op een halve golflengte hoogte geplaatst, waardoor ik een uitstekende ontvangst had. Het signaal dat ik ontving was van uitstekende kwaliteit, met een S9-signaalsterkte en een audioweergave die perfect was. Dit alles vond plaats op een prachtige zaterdagochtend, precies op 2 september 2023. Verschillende enthousiaste luisteraars deelden hun ontvangstrapporten, wat het gevoel van gemeenschap en verbondenheid met de zender versterkte.

Het was een waar genoegen om een programma van Radio Blauwe Piraat te beluisteren. Hun toewijding aan deze fantastische hobby en de techniek erachter is bewonderenswaardig. Ik wil hen dan ook veel succes wensen in de toekomst. Als een kleine blijk van waardering voeg ik graag een sticker van Radio Blauwe Piraat toe aan dit blog, samen met een selectie van video’s die hun prachtige muziek en programma’s vastleggen. Laten we deze herinneringen koesteren en onze steun en enthousiasme tonen voor radiostations zoals Radio Blauwe Piraat.

A meeting with Radio Blauwe Piraat: A Trip Down Memory lane

Today, I would like to share my recent experience of receiving Radio Blauwe Piraat, a radio station from the vicinity of Nieuwleusen, Netherlands. It was a special and nostalgic moment when I tuned in to their signal on the medium wave frequency of 765 kHz. It all began with a beautiful record from the era of offshore radio, played by the Les Leeds Orchestra and titled “Man of Action”. This music style immediately transported me back to the golden years of radio.

It was fascinating to learn that Radio Blauwe Piraat operates at a power output of 120 watts (480 watts PEP). With such strength, their signal could be received far and wide. The majority of the broadcast consisted of Dutch folk music, which added to the charm and uniqueness of Radio Blauwe Piraat. It took me on a journey through the rich cultural heritage of the Netherlands, showcasing the talent and passion of local musicians.

The nostalgia of the experience combined with the distinct sound of Radio Blauwe Piraat made it a truly memorable encounter. It served as a reminder of the power that radio holds in connecting communities, preserving traditions, and evoking emotions.