OORPOOL muziek

Vele jaren geleden, toen bomen nog spraken en Corona nog gewoon een pils was, vonden Frits en ik elkaar in een gemeenschappelijke muzikaliteit. Sindsdien is er een trein onderweg, weliswaar met enkele tussenstops. Deze is volgeladen met aanstekelijke mutaties van covers en een vrachtje eigen nummers. Verschillende jaren hebben ze het daglicht niet mogen zien en moesten ze noodgedwongen in de koelwagen blijven. Dringend tijd om ze één voor één te lossen, vooraleer schimmels de bovenhand krijgen en het boeltje begint te stinken. OORPOOL, een Gents (België) collectief, is geboren en stelt zijn smakelijke appetizers aan u voor!
Dompel je onder in een Nederlandstalig elektro-roestbruin bad, waar het schuim je aan de lippen komt, en bedwelmende dampen opkringelen uit woelige beats die rondkolken in een borrelende soep dizzle&fizzle synth shit. Gebalde rauwheid van electrisch geluid spreidt het bedje voor de donkere stem die zich bij wijlen geschraagd weet door broeierige koortjes.
 
Een goed jaar geleden kwamen we met onze eerste singel E313 naar buiten, wat veelbelovende recensies opleverde. Nadien volgde nog een resem nummers: Optimist, Het gaat goed zo (cover Bram Vermeulen), Noordzeewater en Tanken in Luxemburg, al dan niet met een bijpassende videoclip (te bekijken op Facebook/YouTube). De laatste release ‘Radeloos’ is er eentje die vooral bij de noorderburen een belletje zal doen rinkelen, namelijk een cover van Doe Maar, maar dan overgoten met het gekende OORPOOL-sausje en daardoor geheel onherkenbaar. Aangezien Radio Delta zijn strepen doorheen de jaren wist te verdienen en steevast ingebed is het Nederlandse radiolandschap, lijkt het voor OORPOOL een uitgemeten opportuniteit te zijn om via hen in Nederland voet aan wal te zetten!
Er ligt nog een hoop werk van eigen makelij klaar dat in het najaar zal gelost worden!